DANAS NAM STIŽE „KRVAVI MESEC“: OSTVARUJE LI SE PROROČANSTVO IZ BIBLIJE? – VIDEO

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on LinkedInPin on PinterestShare on StumbleUponShare on TumblrEmail this to someone
lunarna eklipa
Dok se jedni pripremaju za redak prizor pomračenja Meseca, drugi strahuju od ostvarenja biblijskog proročanstva.

Taj fenomen se događa kada su Sunce, Zemlje i Mesec u istoj ravni. Tada satelit dobije crvenkasti odsjaj, jer ulazi u Zemljinu senku, zbog čega se ta pojava često naziva „krvavi Mesec“.

Za razliku od pomračenja Sunca koje se dogodilo 20. marta, pomračenje meseca će biti vidljivo na celoj našoj planeti, naravno na delu Zemlje u kojem je mrak.Pomračenje danas treba da počne u 12.15 i trajaće do 15.44. Pomračenje će biti vidljivo u SAD i u nekim regionima preko Atlantika.

Sledeće potpuno pomračenje Meseca biće 28. septembra 2015. godine.

Pomračenje Meseca je kao spektakularna astronomska pojava često u prošlosti tumačeno kao loš znak koji najavljuje propast nekog poduhvata. Primer za to je pomračenje koje se desilo 22. maja tokom turske opsade Carigrada 1453, koja je okončana padom grada i slomom Vizantije.

On takođe navodi kako će tokom eklipse, Mars biti jasno vidljiv, kao vatreno crvena zvezda pored Meseca. Crveni Mars i crveni Mesec sigurno će biti spektakularan prizor, kažu astronomi i dodaju kako je šteta što zbog vremenske razlike neće moći svi da prisustvuju ovom događaju.

A dok astronomi s nestrpljenjem iščekuju ovaj redak događaj, neki su ozbiljno zabrinuti. Naime u knjizi Džona Hagea pod imenom “Četiri krvava meseca” autor najavljuje velike promene koje će uslediti nakon ovog događaja, a spominje se i kako će upravo ova lunarna tetrada biti ispunjenje biblijskog proročanstva.

Naime, prema proročanstvu iz Biblije “pre nego što dođe veliki dan Gospodnji, sunce će se pretvoriti u tamu, a mesec u krv”.

Astronomi kažu da će između 2001. i 2100. godine biti ukupno osam lunarnih tetrada.

(Dnevne.rs)

 

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on LinkedInPin on PinterestShare on StumbleUponShare on TumblrEmail this to someone