SUDBINA TROJICE RADNIKA I DALJE NEIZVESNA: Potraga u Kragujevcu za Nikolićem, Kostićem i Kovačevićem (VIDEO)

snimak
Foto: Google Maps, Twitter/@NaVremePobegao
Nastavlja se potraga za trojicom nestalih radnika Tehničko-remontnog zavoda u Kragujevcu. Nakon jučerašnje eksplozije, traži se kapetan Darko Kostić i civili zaposleni u TRZ-u Željko Nikolić i Dejan Kovačević.

Kako je juče ispred Ministarstva odbrane rekao pukovnik Mihajlo Zogović, na mestu tragedije je specijalni robot i četiri drona, koji pretražuju mesto nesreće.

Kasno noćas, svih 74 zaposlenih u Tehničkom remontnom zavodu u Kragujevcu, koji su se posle nesreće sklonili u poseban bunker, bezbedno su evakuisani.

 

[adsenseyu4]

– Svih 74 radnika, koji su bili pozicionirani iznad objekta u kojem se dogodila vanredna situacija, sada su na sigurnom, u svojim kućama. Svi su zdravi i nijedan nije ozleđen u ovom vanrednom događaju. Mi ćemo ujutru nastaviti sa potragom za tim nestalim licima – rekao je ministar odbrane Zoran Đorđević.

 

[adsenseyu1]

Prema rečima ministra Đorđevića, opasnost od novih eksplozija i dalje postoji zbog čega je formirao komisju koja će istražiti mesto i uzroke nesreće.

U eksploziji u TRZ poginula je jedna osoba, dok je 25 povređeno i hospitalizovano u Kliničkom centru u Kragujevcu.

U TRZ je eksplodirao magacin sa tromblonskim minama i drugim jakim eksplozivnim i ubojitim sredstvima, koja su bila predviđena za rasklapanje i uništenje.

 

[adsenseyu5]

(Dnevne.rs/Izvor:/Telegraf.rs)

 

[adsenseyu2]

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*