Stavite 2 čena belog luka ispod jastuka pre spavanja: Fenomen koji iznenađuje lekare! (INFO)

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on LinkedInPin on PinterestShare on StumbleUponShare on TumblrEmail this to someone
jastuk
Foto: Dnevne.rs /pixabay
Uz pomoć belog luka živećete duže, bićete dosta aktivniji, telo će vam izbaciti štetne teške metale i kosti će vam biti jače. Beli luk je zaista neverovatna namirnica, zar ne?

Da li ste se ikada zapitali koje još vrednosti poseduje beli luk, osim što je dobar u kuhinji? On je jedan od najkorisnijih proizvoda i kada budete videli kakve još koristi ima, moraćete i sami da isprobate!

Ako ste aktivni korisnik interneta, onda je nesanica za vas normalna pojava. Dobar san je vrlo bitan deo života i potreban je jer vam pomaže da budete fizički i mentalno zdravi.

Možda ste pokušali da koristite tablete za spavanje. Da li je vredelo? Verovatno ne.

Ako imate problema sa spavanjem, to vam može potpuno uništiti zdravlje i zato morate što pre učiniti nešto.

umor
Foto: Dnevne.rs /pixabay

Posledice nesanice nekada mogu biti katastrofalne, zbog čega bi trebalo da se obratite lekaru. Ali da li postoji neki prirodan i jeftin lek koji bi vam unormalio san? Svakako da postoji, čak se nalazi u svakom domaćinstvu!

Rešenje se nalazi u vašoj kuhinji – beli luk! Sve što treba da uradite je da ga stavite ispod jastuka pre spavanja i videćete neverovatan efekat!

Toplina i aromatična svojstva belog luka stimulišu funkcije mozga i leče nesanicu! On je sam po sebi stimulant i može vam pomoći da imate lak i zdrav san. Proverite i sami sledeći put kada ne budete mogli da zaspite! Ali to nije njegovo jedino blagotvorno dejstvo.

Takođe, beli luk ima lekovita svojstva koja pomažu da se spreči prehlada, začepljenje arterija, bolest jetre i slično. Beli luk pomaže kada imate noćne more, a koristan je i kod ćelavosti i problema sa hormonima.

Beli luk se može koristiti protiv bolesti kao što je prehlada. On povećava funkciju imunog sistema i jedna studija je pokazala da znatno smanjuje broj prehlada kod osoba koje ga redovno koriste u ishrani. Koristan je i kod gripa i drugih oblika prehlade

DEJAN MILIĆEVIĆ OTVORENO O PROBLEMU:Nisam mogao ni pertlu da vežem sa svojih 145 kilograma, a evo kako sam skinuo težinu!

Još jedna studija je pokazala da visoka doza ekstrakta belog luka (2,56 grama dnevno) može da smanji pojavu prehlade i gripa za 61%. Dodavanjem u ishranu možete postići neverovatne prednosti za svoje zdravlje

Kardiovaskularne bolesti kao što su srčani ili moždani udar su najveće ubice na svetu, a glavni pokretači za ovo su visok krvni pritisak ili hipertenzija. Klinička ispitivanja su otkrila da beli luk ima značajan uticaj u smanjenju krvnog pritiska.

KRIJE DETE IZ PRVOG BRAKA? Malo ko zna za starijeg sina Žike Jakšića, a ima neobično zanimanje u Nemačkoj (FOTO)

Takođe, beli luk sadrži antioksidante koji bi mogli da pomognu osobama da spreče Alchajmerovu bolest ili demenciju. Uz pomoć belog luka živećete duže, bićete dosta aktivniji, telo će vam izbaciti štetne teške metale i kosti će vam biti jače. Beli luk je zaista neverovatna namirnica, zar ne?

(Dnevne.rs /Izvor: fokuzz.com)

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on LinkedInPin on PinterestShare on StumbleUponShare on TumblrEmail this to someone

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*