Srbija je izgubila najbolje pilote: Poginuli heroji spasili hiljade ljudi! (FOTO) (VIDEO)

pilot
Omer Mehić je u svojoj karijeri spasio preko 1000 ljudi, upravljao je helikopterom koji je prebacio Aleksandra Vučića do Feketića prošle godine i 2008. je preživeo pad helihoptera. Ivan Miladinović je učestvovao u akciji spašavanja poplavljenih u Obrenovcu.

Premijer Vučić: Porodicama nastradalih izražavam najdublje saučešće, Dan žalosti je u nedelju, 15. marta

Njihova pogibija je nemerljiv gubitak za nas. Ti piloti su leteli u operacijama spasavanja širom Srbije a letelica kojom su upravljali je bila jedna od najboljih u sastavu VS, namenjena operacijama traganja i spasavanja i opremljena svim uredjajima za letenje noću i u složenim uslovima – rekao je Gašić na vanrednoj sednici Vlade Srbije.

On je napomenuo da je upravo Mehić upravljao helihopterom koji je prevezao premijera Vučića od Feketića do Dimitrovgrada.  Ivan Miladinović je bio član posade i tokom prošlogodišnjih poplava kada je sa spasio i roditelje naše sagovornice u Obrenovcu.

Vojni helikopter Mi-17

– Ivan je bio divan čovek, pozitivna osoba. Znali smo se šest godina i kada sam sinoć čula da je pao helihopter imala sam osećaj da je i on bio u njemu.

Poslala sam mu poruku na viberu u 22.49, ali on nije odgovorio.

 

Bio je nerazdvojni prijatelj sa Nebojšom Drajićem. Ima dvoje male dece i ženu – rekla je Marija koja ne može da poveruje da ovog heroja više nema.

Pilot Ivan Miladinović sa Marijom

Pilot Omer Mehić pilotirao je i u helikopterskoj nezgodi, koja se završila padom helikoptera Gazela u metar duboku vodu i blato posred Rusande maja 2008. godine.

Tada su povređena dvojica vojnih pilota – Dejan Lekić kopilot, zadobio je teže povrede, prelom desne potkolenice i Omer Mehić, koji je pilotirao „gazelom“, a prošao sa oderotinama i ogrebotinama po licu i telu.

(Blic)

 

1 Comment on Srbija je izgubila najbolje pilote: Poginuli heroji spasili hiljade ljudi! (FOTO) (VIDEO)

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*