“Shvativši da sam živa, ležim razočarana”: Reči PESME koju je napisala Gala (13), DETE LEPTIR, će vas rasplakati!

Foto ilustracija: pixabay /Dnevne.rs
Gala Savić (13) šest meseci je trpela nasilje grupe vršnjaka zbog neizlečive bolesti koju ima, a od sada, prema rečima njene majke, i od direktora škole, Nenada Mirkova.

Ona je 11.maja, kada je godišnjica smrti dečaka Alekse Jankovića, napisala potresnu pesmu, koja je zabrinula sve, a najpre njenu majku.

[adsenseyu5]

Pesma glasi:

“Penjem se na planinu, želim skočiti,

Približvaam se vrhu, želim se ubiti.

Smrt želim, od života mi je muka,

međutim, trese mi se ruka.

Šta sad? Na korak sam od sudbine,

ali ipak…

Osećam svoj strah da raste.

Na kraju, htedoh da se okrenem,

ali uzalud, da se sapletem,

Padam, pitam se kud?

zatim, ugledam nebo sivo

pokriveno krvlju,

shvativši da sam živa,

ležim, razočarana.”

[adsenseyu4]

Gala boluje od bulozne epidermolize, retkog oboljenja od koga se koža ljušti i stvaraju rane pri najmanjem dodiru. Deca koja boluju od ove bolesti zovu se deca-leptiri.

Upravo ova bolest bila je povod da nekoliko devojčica koje zajedno sa njom idu u školu “Ivan Goran Kovačić” pokrene peticiju kako bi je izbacili iz škole.

– Nakon mog gostovanja na televiziji, gde sam ispričala sve o nasilju koje Gala trpi, direktor škole prestaje da nam se javlja, okreće glavu od Gale, kada je sretne na hodniku škole, ne obaveštava je o takmičenju za koje mu se prijavila. Direktor sada vodi lični rat i roditelje dece okreće protiv nas tvrdeći da je škola sve uradila po protokolu, a stižu zapisi inspekcijskih službi koji ga demantuju  – priča, Galina mama, Đorđija Aksentijević.

Njena majka navodi da se iz odeljenja ispisalo šestoro dece, a da je ona sama usled stresa koji preživljava obolelela od karcionoma.

– Ne želim ja da dokažem da institucije ne funkcionišu, naprotiv, nadam se da će reagovati i učiniti šta im je u nadležnosti. Nije politka u pitanju, već dete, za ime sveta  -zaključuje Đorđija.

Direktor škole navodi da su tvrdnje Galine majke neistinite, i da škola radi sve što je u njihovoj moći, kao i da su kada je Gala napisala pesmu, odmah pozvali majku na sastanak.

– Čim smo videli pesmu, pedagog je pozvao majku. Ona je ljuta jer tvrdi da ne preduzimamo ništa, a mi činimo sve što možemo. Nije bilo incidenata poslednjih šest meseci, proveriću o čemu se radi  – rekao je Nenad Mirkov, direktor škole “Ivan Goran Kovačić”.

[adsenseyu1]

(Dnevne.rs/srbijadanas.com/zvor:Srpski telegraf)

[adsenseyu2]

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*