RUSI SKENIRALI VUČIĆEV GOVOR NA INAUGURACIJI: O Kini, Rusiji i NATO paktu (INFO)

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on LinkedInPin on PinterestShare on StumbleUponShare on TumblrEmail this to someone
predsednik
Foto: printscreen/youtube
Beograd, Moskva — Ruska državna agencija TAS osvrnula se na smenu na čelu države Srbije uz fokus na detalje govora novog predsednika Aleksandra Vučića.

Kako se navodi na početku teksta, Vučić je rekao da će „Srbija uvek održavati prijateljske odnose sa Rusijom, uprkos spoljnim pritiscima“.

„Proteklih godina, uspeli smo da postignemo mnogo u odnosima i sa ruskim narodom i sa njihovim liderima“, rekao je Vučić i dodao da će razvijati prijateljske odnose i sa Kinom, ističe TAS.

U nastavku teksta, ruska agencija ističe da je Vučić u svom govoru posle zakletve rekao da je Srbija odlučna u tome da nastavi sa politikom vojne neutralnosti.

IVICA DAČIĆ slučajno priznao ko određuje vlast i ko bira premijera u Srbiji!?

„Ne želimo da ulazimo u vojne paktove i alijanse. Želimo da imamo sopstvenu vojsku, dovoljno jaku da se odbranimo. Mi ćemo nastaviti sa politikom nezavisnosti, kao i da održavamo odnose sa partnerima“, prenosi TAS Vučićeve reči.

Takođe, agencija dodaje da je i dan pre stupanja na novu dužnost bivši premijer rekao da Srbija nema nameru da ulazi u NATO, da investira u novu vojnu opremu i kupuje od Rusije, ali da je istovremeno „istakao važnost evropskog puta za Srbiju“.

(Dnevne.rs/Izvor:b.92.net)

 

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on LinkedInPin on PinterestShare on StumbleUponShare on TumblrEmail this to someone

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*