RUSI NE ZABORAVLJAJU SRBE: Mučki napad na Siriju uporedili sa bombardovanjem Jugoslavije

mup
Foto: Tanjug
– Napad na aerodrom podseća na bombardovanje Jugoslavije, vojnu intervenciju u Iraku, razaranje Libije i druge akte nepoštovanja međunarodnog prava od strane SAD – istakao je ruski senator Igor Morozov

Član Odbora za spoljne poslove Saveta federacije Rusije Igor Morozov uporedio je vazdušni napad SAD na sirijsku vazduhoplovnu bazu u pokrajini Homs sa bombardovanjem Jugoslavije i intervencijom u Iraku.

– Napad na aerodrom podseća na bombardovanje Jugoslavije, vojnu intervenciju u Iraku, razaranje Libije i druge akte nepoštovanja međunarodnog prava od strane SAD – istakao je ruski senator, prenosi “Sputnjik”.

 

Prema njegovim rečima, „sada je savršeno jasno da je hemijski napad u Idlibu bio američka provokacija kako bi se opravdao napad na vazdušnu bazu“.

On je istakao da je američki predsednik Donald Tramp već odustao od svog obećanja da će se u Siriji boriti protiv Daeša (naziv Islamske države na arapskom), a ne protiv predsednika Bašara el Asada.

brod
Foto: AP/Tanjug

U noći između četvrtka i petka Sjedinjene Američke Države su lansirale više od 50 raketa „tomahavk“ na sirijski vojni aerodrom u Šairatu, koji se nalazi na 38 kilometara od Homsa.

(Dnevne.rs/Telegraf.rs/Izvor:Tanjug)

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*