RHMZ UPOZORIO: Kraljevčane očekuje jako nevreme, postoji rizik od uništenja krovova na zgradama, dalekovoda, pada drveća!

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on LinkedInPin on PinterestShare on StumbleUponShare on TumblrEmail this to someone
oblaci
Postoji opasnost od uništenja krovova, dalekovoda, pada drveća… Takvi vremenski uslovi mogu imati za posledicu ozbiljne poremećaje i probleme u saobraćaju, transportu i drugim vidovima komunikacije

KRALJEVO – U naredna 24 časa u Kraljevu će biti nevreme i postoji rizik od uništenja krovova na zgradama, opterećenja dalekovoda i drugih objekata, pre svega lomljenje grana i drveća.

Na osnovu upozorenja Hidrometeorološkog zavoda Srbije, Operativni centar Odeljenja za vanredne situacije Kraljevo, izdao je saopštenje da su u naredna 24 časa prognozirane veće padavine.

U pitanju je „pojava opasnog vremena i formiranje snežnog pokrivača debljine oko 10 centimetara“. Navodi se da takvi vremenski uslovi mogu imati za posledicu ozbiljne poremećaje i probleme u saobraćaju, transportu i drugim vidovima komunikacije.

„Sve ovo predstavlja potencijalnu opasnost i rizik od uništenja krovova na zgradama, ozbiljno opterećenje dalekovoda i drugih objekata, pre svega lomljenje grana i drveća. S obzirom na moguće pojave doći će do poteškoća u akcijama zaštite i spasavanja ugroženog stanovništva“, navodi se u saopštenju Odeljenja za vanredne situacije u Kraljevu.

(RTS)

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on LinkedInPin on PinterestShare on StumbleUponShare on TumblrEmail this to someone

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*