PROROČANSTVO ĐINĐIĆA ODJEKUJE SRBIJOM: Zoran predvideo kada će Albanci i Srbi živeti ZAJEDNO u miru na Kosovu (INFO)

Zoran
Foto: printscreen/youtube
Ove reči ubijenog srpskog premijera dugo su bile zabranjene u Srbiji, a evo šta je Zoran Đinđić rekao kada će Srbi i Albanci na Kosovu živeti mirno i zajedno

Srbi su skloni podelama, one najbolje uspevaju na ovom tlu Balkana, te se tako dele na partizane i četnike, Zvezdu i Partizan, komuniste i monarhiste, ali i na Đinđićevce i Miloševićevce.

Koliko je jak rivalitet bio između Slobodana Miloševića, lidera SPS i prvog čoveka Demokratske stranke Zorana Đinđića, najbolje se može videti u rečima prvog demokratskog premijera Srbije koje je rekao Slavoju Žižeku, najpoznatijem slovenskom intelektualacu i jednom od globalno najznačajnijih mislilaca našeg vremena.

Ipak u njemu je tadašnji lider DS-a izrekao i jedno proročanstvo – KADA ĆE SRBI I ALBANCI ŽIVETI ZAJEDNO I U MIRU NA KOSOVU!

Prenosimo vam deo razgovora Đinđića i Žižeka za koji malo ko u Srbiji zna, jer su prema rečima mnogih demokratskih političara ove reči bile zabranjene u Srbiji zbog “vređanja Miloševića i njegovog režima”.

ALBANCI
Foto: spc.rs, Tanjug/AP

Na pitanje Žižeka da li veruje da će Srbi i Albanci moći živeti zajedno u miru i kada? Đinđić odgovara:

– Ne, to će trajati puno, puno duže. Kao prvo, biće teško garantovati i minimalni okvir za svakodnevni zajednički život.

Sigurno je da će narodi ove regije moći izaći jedni s drugima na kraj ako imaju zajednički cilj. A to može biti samo približavanje Evropi.

MISTERIJA: Ceo svet obišao, a ovde nije hteo da dođe! Zašto je Tito izbegavao ovaj grad u Srbiji?!

njiva
Foto: printscreen/instagram

– Mislim, u balkanskim zemljama moramo se ponašati kao u fudbalskoj reprezentaciji.

Na kraju, ni u velikim timovima igrači se ne vole, ponekad se čak i mrze, ali igraju zajedno i pokušavaju zajedno pobediti.

Ako prepoznamo da svoje ciljeve možemo postići samo preko međusobne saradnje u regionu, a onda ćemo se u budućnosti moći ophoditi jedni s drugima miroljubivo čak i iz čistog egoizma.

(Dnevne.rs/Izvor:Telegraf.rs)

9 Comments on PROROČANSTVO ĐINĐIĆA ODJEKUJE SRBIJOM: Zoran predvideo kada će Albanci i Srbi živeti ZAJEDNO u miru na Kosovu (INFO)

 1. Славој Жижек? “Један од најзначајнијих мислилаца данашњице”?- Иди бегај!
  Ђинђић “Први демократски премијер Србије”? – То га народ изабрао на изборима за премијера? Ма даај бре…

  • E daje Đinđic i sada vodio Srbiju sad bi ona bila druga i drukcija Srbija njemu je vjerovo cjeli svijet jel je vidio da Srbiju i srpski narod vodi pravim putem ka pravoj demokratskoj i uredjenom drzavi gdje bi njeni gradjani bili sretni i bogati ali to je smetalo sadasnjoj vrhuski koja pati srbiju i srbsko zivlje

    • Tebi je šešelj mentor prijatelju. I njemu su puna usta porodice Djindjić. Možete klevetati čoveka kome je oduzeta svaka mogućnost da se brani, a klevetama želite uništiti svaki trag njegove borbe sa crveno crnom srpskom nesrećom……

  • Kako ste plitkoumi,Dindjic je jedan od najopakijih kvinslinga mada ni pre njega a ni posle njega nista nisu bolji ,pogledajte sta njehova supruga sada poseduje od kapitala verovatno Zoran “zaradio” hocu reci opljackaoko ima obraza ovo da opovrgne ?

 2. Ovo su gluposti za mozak 14-godišnjaka. Nema nikakve veze da li Srbiju vodi nacista Đinđić, komuinista Slobo ili radikalni Šešelj. Mir će doći kada strane obaveštajne službe prestan da izazivaju ratove zbog svojih interesa. Ponajpre Britanci, Nemaci, Vatikan i CIA. Kome tasko proste stvari nisu jasne, bolje da se odrekne poslovne sposobnosti.

 3. prvo, lajk za Sekulin komentar!

  A, onda, ovaj naslov koji Đinđića kvalifikuje kao nekakvog “proroka” je čista budalaština!

  Ako je reč o nekim predviđanjima, to šta će se desiti sa svima nama ako na vlast u Srbiji dođe peta kolona na čelu sa OberŠtrumpfFirerom Đinđićem je, pred 5ooktobarski puč najbolje saopštio Milošević, na osnovu obaveštajnih podataka sa kojima je raspolagao.

  A, posle Đinđića više nije važno da li se predsednik ili premijer zovu ovako ili onako – mi smo pod okupacijom stranih neprijateljskih sila koje nam pišu zakone i vode politiku …

 4. Da bas ga je voleo ceo svet. Mislis da su ga ovi nasi salabajzeri ubili, cim je zasmetao svetskim mocnicima i poceo da igra igru koja njima neodgovara sklonjen je. Svi posle njega su vodili politiku koju bi i on vodio, cak i ovi danas

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*