POTVRĐENO: Vojislav Šešelj dolazi sutra između 12.30 i 13 sati u Srbiju!

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on LinkedInPin on PinterestShare on StumbleUponShare on TumblrEmail this to someone
predsednik srs
Potpredsednik Srpske radikalne stranke (SRS) Zoran Krasić izjavio je večeras da će lider radikala Vojislav Šešelj sutra između 12.30 i 13 časova doputovati iz Amsterdama u Beograd.
Šešelj će se verovatno obratiti okupljenima na aerodromu, a kuda će dalje ići zavisi od njega, rekao je Krasić u emisiji „Upitnik“ na Radio-televiziji Srbije.
Prema njegovim rečima, suđenje predsedniku SRS je presedan zbog toga što je on 12 godina u pritvoru, ali i zbog toga što treći sudija Sudskog veća „dolazi kao građanin da sudi“.

„Vežba čitanje predmeta, a u životu nije ušao u sudnicu, ne zna ni za jednog svedoka niti je ikada video Vojislava Šešelja u sudnici“, istakao je Krasić.

On je dodao dodaje da je lider radikala sada čovek bez identiteta jer ima pasoš i ličnu kartu Savezne Republike Jugoslavije, koja više ne postoji.
Gostujući u istoj emisiji, ministar pravde Srbije Nikola Selaković ponovio je da je Vlada ispunila sve obaveze koje su joj bile postavljene „ne praveći razliku između Šešelja i bilo kog drugog optuženika“.
„Vlada je spremna da izađe u susret za sve što bude trebalo“, istakao je Selaković, i dodao da će se Šešelj sigurno odazvati kada ga Tribunal bude pozvao na izricanje presude.
„U puštanju Šešelja ne vidim apsolutno nikakav politički potez, a ako neko smatra da je to politički potez, onda je to neko ko ozbiljno računa na njegovu politiku“, rekao je Selaković za RTS.
On je ocenio i da je politika koju je Šešelj vodio dok je bio politički aktivan „politika koja je promašena i neuspela priča u koju građani nisu poverovali“.

„Prema tome ne vidim u ovome nikakvu poličku priču i smatram da to uopšte ne treba posmatrati na takav način“, rekao je Selaković.
On je, podsetivši da je Šešeljevo puštanje obrazloženo njegovim teškim zdravstvenim stanjem, rekao da to ne znači „da je izašao iz predmeta“ kao i da je potpuno normalno da dobije zdravstvenu negu.
„To ne sme da se dovodi u pitanje i svako ko se obratio državi sa zahtevom za određenim dokumentima i arhivima Vlada je uvek izlazila u susret… to nikada nije do sada bio problem“, rekao je Selaković.
„Vlada je spremna da izađe u susret za sve to bude trebalo“, istakao je Selaković i dodao da bi se Vlada isto ponaala i da se ovo zahtevalo i pre tri meseca ili više.
Ministar je ocenio i da je ovo presedan u čitavom međunarodnom pravosuđu i celom međunarodnom pravu.
„Zbog loše prakse koja je dolazila odande, onda je moemo nazvati presedanom, pogotovo kada su u pitanju srpski osuđenici“, rekao je Selaković.
Ministar pravde je dodao i da će se Šešelj sigurno odazvati kada ga Tribunal bude pozvao na izricanje presude, pogotovo to se lider radikala dobrovoljno predao.
Sudsko veće Haškog tribunala, koji Šešelju sudi skoro 12 godina, odlučilo je prošle nedelje da ga privremeno pusti na slobodu radi lečenja od raka.

(Beta)
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on LinkedInPin on PinterestShare on StumbleUponShare on TumblrEmail this to someone

9 Trackbacks & Pingbacks

  1. Clarence
  2. jay
  3. Francisco
  4. arnold
  5. Daryl
  6. Kirk
  7. howard
  8. Javier
  9. tyler

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*