POČELO JE: Mađari kroz prozor parlamenta izbacili zastavu EU (VIDEO)

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on LinkedInPin on PinterestShare on StumbleUponShare on TumblrEmail this to someone
parlament-madjari
Parlamentarni zastupnici mađarske nacionalističke stranke Jobbik Tamás Gaudi-Nagy i Balázs Lenhardt uzeli su dve zastave Europske unije iz mađarskog parlamenta i bacili ih kroz prozor u dvorište. javlja Hungarian Anambiance.

Povod ovog performansa bio je vladin zakon o sticanju vlasništva nad poljoprivrednim zemljištima u Mađarskoj od strane stranaca. Jobbikovci su taj zakon nazvali izdajničkim. Čin skidanja zastava dogodio se usred rasprave o novom zakonu kada su na red došli zastupnici Jobbika, koji u mađarskom parlamentu imaju 47 zastupnika.

gaudi_unioszaszlo1

Nakon performansa, Tamás Gaudi-Nagy izjavio je da će nakon 01.05., kada zakon stupa na snagu, mađarsko zemljište postati žrtvom stranih predatora i narkomana novca. Sva pravna sredstva kako bi se zaštitilo poljoprivredno zemljište su iscrpljena, pa će Mađari morati pronaći nove oblike otpora kako bi spriječili potpunu kolonizaciju svoje zemlje.

Jobbikovci su zastavu Europske unije proglasili “simbolom kolonijalizma”, tvrdeći da ne postoji zakon koji zahtjeva isticanje te zastave.

(udarno)

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on LinkedInPin on PinterestShare on StumbleUponShare on TumblrEmail this to someone
  • Zeljko

    svaka cast !!!

  • Nadica

    Bravo Madjari

  • Jevrej

    Tako bi ti fašisti izbacili mnoge narode i nacije kroz prozor!