OČISTITE KRV I SAČUVAJTE SRCE: Napitak čini čuda za očuvanje zdravlja (RECEPT)

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on LinkedInPin on PinterestShare on StumbleUponShare on TumblrEmail this to someone
flase
Foto ilustracija: Dnevne.rs /pixabay
Ovaj napitak čisti krv, jača imunitet, ubrzava metabolizam, čuva zdravlje srca…

Napitak  od belog luka je jedna od  stvari koja bi trebalo da bude u posedu svakog čoveka koji se iskreno brine o svom zdravlju i zdravlju svojih bliskih. Važno je napomenuti da  takav napitak čini čuda  za očuvanje zdravlja.

Napitak je odlično sredstvo za izbacivanje soli i slanih naslaga iz organizma.  Poboljšava radnu sposobnost organizma, čisti krv, jača imunitet, krvne sudove i rad srca. Takođe,  uklanja višak masnoće i poboljšava metabolizam. Nezaobilazan je protiv ženskih bolesti i upala. Nežno čisti ceo organizam od štetnih naslaga. Pripremiti ovaj napitak nije teško.

U staklenu teglu staviti 12 čenova belog luka, svaki  čen iseći na četiri dela.

Preliti sa pola litre crnog vina.

Zatvoriti i ostaviti na pozoru, na sunčanu stranu na 2 nedelje.

Svaki dan mućkati po 2-3 puta.

Nakon isteka roka procediti i preručiti u tamnu staklenu flašu.

Uzimati napitak 3 puta dnevno po 1 kafenu kašiku tokom jednog  meseca. Kuru možete ponoviti posle 6 meseci.
[/stextbox]

Veruje se da beli luk ubija patogene uzročnike mnogih opasnih infektivnih bolesti i istovremeno pojačava otpornost ljudskog organizma prema patogenim mikroorganizmima.

Korist belog luka za prevenciju kardiovaskularnih bolesti povezana je sa njegovom sposobnošću eliminacije lošeg holesterola.

Sem toga, beli luk je koristan kod hipertenzije: Širi  krvne sudove što doprinosi smanjivanju povišenog pritiska.

 U crnom vinu dobijeni alkoholni ekstrakt ima sve korisne gorenavedene osobine, zato će bezuslovno biti od velike koristi za održavanje organizma u zdravom, besprekornom stanju.

(Dnevne.rs /Izvor: Stvar ukusa)

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on LinkedInPin on PinterestShare on StumbleUponShare on TumblrEmail this to someone