Obama: Rusija ima samo naftu, a mi imamo i naftu i Ajped i filmove i još mnogo toga!

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on LinkedInPin on PinterestShare on StumbleUponShare on TumblrEmail this to someone
Predsednik-SAD
– Naša najveća prednost nad Rusijom je ta što mi imamo dinamičnu, živu ekonomiju, a oni ne. Oni se oslanjaju na naftu. Mi imamo i naftu, i Ajpede i filmove i još štošta – rekao je Obama – objasnio je predsednik SAD

Američki predsednik Barak Obama saopštio je da su “strateške sankcije protiv Moskve efikasno porazile agresiju ruskog predsednika Vladimira Putina na Ukrajinu”.

Neagresivni odgovor američke administracije, iako je, kako je naveo Obama, nervirao mnoge jastrebove među Republikancima, koji su želeli oštriji odgovor, međutim, isplatio se na duže staze, jer su “sankcije pogodile rusku privredu”.

Foto: Tanjug / AP

U to vreme sam rekao da ne želimo rat sa Rusijom, ali da možemo da primenimo uporan pritisak (sankcijama) u saradnji sa evropskim partnerima – rekao je Obama u intervjuu za radio NPR, koji je dao 19. decembra, pre nego što je odleteo na Havaje gde provodi božićne praznike.

– Danas bih rekao da, makar izvan Rusije, neki ljudi možda misle da ono što je Putin uradio nije bilo tako pametno – napominje Obama.

– Naša najveća prednost nad Rusijom je ta što mi imamo dinamičnu, živu ekonomiju, a oni ne. Oni se oslanjaju na naftu. Mi imamo i naftu, i Ajpede i filmove i još štošta – rekao je Obama – objasnio je on.

Foto: Tanjug / AP

Američki predsednik objašnjava da su jedino cene nafte održavale privredu Rusije i da se znalo da će, uz pritisak sankcija, “kada i ako” dođe do poremećaja cena te sirovine Rusija imati velike poteškoće.

Ekonomski pokazatelji ukazuju da se Rusija kreće u pravcu recesije, a predsednik Putin se suočava sa prvim opadanjem nacionalne ekonomije od 2009. godine.

Rublja je ove godine izgubila 40 odsto vrednosti, najviše zahvaljujući tome što je cena sirove nafte na svetskom tržištu u poslednjih šest meseci opala za polovinu.

(Dnevne.rs /Telegraf.rs / Tanjug)

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on LinkedInPin on PinterestShare on StumbleUponShare on TumblrEmail this to someone

5 Comments on Obama: Rusija ima samo naftu, a mi imamo i naftu i Ajped i filmove i još mnogo toga!

  1. A , da li si ti Obama čuo , kako vas je Putin nasadio za 20 milijardi dolara ; preko noći ??? Vjerovatno da nisi još čuo , ali cut ćeš !?!

  2. obama ti si svoju državu napravio na teroru i zločinima. Napravio si i financiraš pokradenim, opljačkanim krvavim novcem nato– N ajveću A meričku T erorističku O rganizaciju koja hara po svetu i vrši najgnusnije zločine ubijajući nedužni narod (ne šparajući ni svoj), uništavaš i kradeš svo prirodno bogatstvo od drugih država po celom svetu a sada kada te je RUSIJA uterala u ćor sokak pokušavaš na bilo koji način ( nesmeš pešadijom, seme i pleme ti se zatrlo) i nemaš izlaza.

  3. Put u zivot vodi preko vere i morala a put u smrt vodi preko hleba i igara (gordosti i oholosti) ; Pravedni Jov: Ako sam od Boga prihvatio sve sto je dobro, tada i lose moram da prihvatim. Kako covek tako i narodi, kako cine sebi cine. Neka nam je svima Bog u pomoci. Amin

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*