Obama: Potpuno sam nadmudrio Putina, Rusija se ekonomski ruši!

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on LinkedInPin on PinterestShare on StumbleUponShare on TumblrEmail this to someone
US-RUSIJA
Američki predsednik Barak Obama odbacio je optužbe da ga je nadmudrio predsednik Rusije Vladimir Putin, navodeći da šef Kremlja „predsedava u vreme ogromnog ekonomskog pada“ zbog krize u Ukrajini.
Obama je u izjavi za Si-En-En odbacio optužbe da je Putin „šahovski velemajstor, koji je nadmudrio Zapad i Obamu“. SAD i Evropa uvele su niz ekonomskih sankcija Rusiji.

„Putin trenutno predsedava tokom kolapsa ruske valute, velike finansijske krize i ekonomskog pada. To ne izgleda kao neko ko je prešao mene ili SAD“, ističe Obama.

Obama o napadu na Soni: Shvatam to vrlo ozbiljno

Predsednik SAD Barak Obama rekao je danas da ne smatra sajber napad na kompaniju Soni kao čin rata, već pre kao sajber vandalizam, za koji je okrivljena Severna Koreja.

Obama sa svojim savetnicima razmatra na koji način treba da bude odgovoreno na takvu vrstu napada, koji je primorao Soni da povuče komediju „Intervju“, a koja je trebalo da bude premijerno prikazana u bioskopima tokom božićnih praznika, prenela je agencija Rojters.

„Ne, ne mislim da je to ratni čin. Mislim da je to sajber vandalizam koji puno košta, koji je veoma skup. To shvatamo vrlo ozbiljno. Odgovorićemo srazmerno“, rekao je Obama televizijskoj mreži CNN.

Obama je rekao da njegova vlada razmatra i vraćanje Severne Koreje na američku listu zemalja koje sponzorišu terorizam. Severna Koreja negirala je umešanost u hakerski napad na Soni.

(Blic)

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on LinkedInPin on PinterestShare on StumbleUponShare on TumblrEmail this to someone

3 Comments on Obama: Potpuno sam nadmudrio Putina, Rusija se ekonomski ruši!

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*