NOVINA U SRBIJI OD 1. februara: PROVERA VLASNIKA – nećete više moći da REGISTRUJETE auto, ako imate… (INFO)

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on LinkedInPin on PinterestShare on StumbleUponShare on TumblrEmail this to someone
garaza
Jedna velika novina prilikom registracije vozila uvedena je 1. februara, a u pitanju je provera svih vlasnika kroz registar neplaćenih novčanih kazni i drugih novčanih iznosa.

Naime, prilikom izdavanja registracione nalepnice na tehničkim pregledima, ova provera se vrši automatski i ukoliko imate neizmerene kazne, sistem neće dozvoliti izdavanje registracione nalepnice, nego će izbaciti poruku da se lice obrati nadležnom sudu radi regulisanja odnosno plaćanja kazni, rekla je za 021 Gordana Drageljević, vlasnica servisa„Auto-tehnika“.

– Takođe, za sve ostale poslove vezane za registraciju vozila, kao što su promena vlasništva, podizanje saobraćajne dozvole, odjava vozila i druge, a koje se vrše u MUP-u, izvršava se provera od strane radnika MUP-a i ako u registru postoji evidentirana kazna, nećete moći završiti započeti posao“, rekla je ona.

„Proveru da li se nalazite evidentirani u registru neplaćenih kazni i drugih novčanih iznosa, najlakše možete izvršiti unošenjem reči – registar neplaćenih novčanih kazni – u neki od pretraživača na internetu i vrlo lako unošenjem imena i prezimena i matičnog broja, dobijate traženu informaciju – navodi Gordana.

Iz „Auto-tehnike“ preporučuju svima koji uskoro treba da registruju svoje vozilo da, ukoliko nisu sigurni, provere da li su zavedeni u registar, kako bi se izbegle neprijatne situacije prilikom produžetka registracije vozila, ukoliko se ispostavi da se ona ne može obaviti zbog neplaćene kazne.

U takvoj situaciji osoba se mora obratiti nadležnom sudu, mora se podneti dokaz o uplati da bi se osoba izbrisala iz registra što po dosadašnjem iskustvu traje dan, pa čak i dva.

Tek tada se vozilo može registrovati.

(021.rs, dnevno.rs, foto: pixabay)

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on LinkedInPin on PinterestShare on StumbleUponShare on TumblrEmail this to someone