NOVA VAKCINA U SRBIJI: Uskoro ćete moći da VAKCINIŠETE dete protiv nastanka raka (INFO)

vakcinisanje
Foto: Dnevne.rs/pixabay
Vakcina protiv humanog papiloma virusa (HPV), uzročnika raka materice i ostalih genitalnih organa, do kraja godine biće dostupna i za decu uzrasta do 12 godina u Srbiji. 

Nedavno usvojenim pravilnikom predviđena je nabavka i primena te vakcine u drugoj polovini ove godine. Vakcina će biti obezbeđena za svu decu – kažu u Ministarstvu zdravlja

[adsenseyu5]

U Ministarstvu zdravlja obećavaju da će vrlo brzo početi nabavku i primenu te vakcine. Nedavno usvojenim pravilnikom predviđena je nabavka i primena te vakcine u drugoj polovini ove godine.

Vakcina će biti obezbeđena za svu decu. Ko još ne zna, radi se o preporučenoj vakcini, dakle nije obavezna, a daje se deci na dobrovoljnoj bazi – naveli su u Ministarstvu zdravlja.

VLADA VELIKI STRAH: U Vranju se pojavlia NAJOTROVNIJA zmija u Evropi (INFO)

Vakcina protv HP virusa stigla je prošle godine u Srbiju, ali samo 2.000 doza. Prema objavljenim podacima, ona je stigla u Braničevski, Severno-banatski i Šumadijski okrug, ali i u četiri beogradske opštine – na Palilulu, Voždovac, u Novi Beograd i na Savski venac.

Dr Zoran Vujičić o VEGANSTVU i SMUTIJIMA: Sve je to ravno samoubistvu!

U svetu se ovo cepivo primenjuje oko 10 godina, a preporučuje se da se primi u što ranijem uzrastu, a najbolje pre prvog seksualnog odnosa.

(Dnevne.rs/SrbijaDanas.com/Izvor:Alo)

[adsenseyu4]

[adsenseyu2]

1 Comment on NOVA VAKCINA U SRBIJI: Uskoro ćete moći da VAKCINIŠETE dete protiv nastanka raka (INFO)

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*