NEVERICA MEĐU EVROPEJCIMA I NATO POSLUŠNICIMA: 73 odsto građana Srbije ne želi u NATO!

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on LinkedInPin on PinterestShare on StumbleUponShare on TumblrEmail this to someone

poruka

Polovina građana Srbije smatra da zemlja treba da postane članica EU, dok se tome protivi njih 37 odsto, a protiv ulaska u NATO je 73 odsto građana, pokazalo je istraživanje Centra za slobodne izbore i demokratiju /Cesid/ provedeno od 10. do 20. juna.

Programski direktor Cesida Đorđe Vuković rekao je na konfereneciji za novinare da je, u odnosu na ranija istraživanja, znatno porastao broj onih koji se protive ulasku u EU.

Kada je riječ o NATO, Vuković je naveo da je junsko istraživanje pokazalo da se 73 odsto građana protivi ulasku u alijansu, dok se 2012. godine ulasku u NATO protivilo 65 odsto građana, prenose beogradski mediji.

Vuković je ukazao da je terensko istraživanje Cesida, koje je uz podršku USAID-a provedeno na reprezentativnom uzorku od 1.000 punoljetnih ispitanika, pokazalo i pad povjerenja u državne institucije, kao i u Vojsku Srbije.

(intermagazin)

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on LinkedInPin on PinterestShare on StumbleUponShare on TumblrEmail this to someone

2 Comments on NEVERICA MEĐU EVROPEJCIMA I NATO POSLUŠNICIMA: 73 odsto građana Srbije ne želi u NATO!

  1. vucic ce i ime srbije izbrisati kako je kreno jedini spas nam je u rusiji ,,a sve ove pa taman i pola srbije ocistiti ako treba ko nije za drzavu u kojoj zivi pocistiti na bilo koji nacin samo da drzava jednom i za sva vremena progleda mene cudi sto crkva na reaguje i stane u zastitu drzave i zastitu unistenja sve srpskog ili ni crkva vise ne postoji kao narodni oslonac nesto ima ….

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*