NAVIJAČI PARTIZANA POSLALI PISMO SIMPATIZERIMA MOSKOVSKOG SPARTAKA, preuzeli ga i objavili najtiražniji listovi u Moskvi

navijači
Foto: Printscreen/youtube
“Grobari”: Verujte nam da nijedan Srbin neće nasrnuti nožem na brata zbog šala bilo koje boje – navodi se u pismu koje je objavljeno na sajtu “Fratrija”

PISMO navijača beogradskog Partizana, upućeno simpatizerima moskovskog Spartaka, u kojem se kategorički tvrdi da “grobari” nisu noževima napali navijače moskovskog kluba u centru Beograda, izazvalo je veliki odjek u sportskoj javnosti Rusije. Sa sajta “Fratrija”, navijača Spartaka preuzeli su ga najtiražniji moskovski listovi, kao i svi sportski sajtovi.

– Mi imamo nepisano pravilo da se ne napada bratski ruski narod, čak ako ne navijaju za CSKA. Pre svega, mi smo braća po veri i po duhu i klupske boje tome nisu prepreka – kaže se u pismu navijača Partizana, koji prenose svi vodeći sajtovi.

 

[adsenseyu4]

Osim toga, u pismu iz Beograda se kaže da pamte šta je sve veliki ruski narod napravio za Srbiju. Takođe su saopštili da su počeli da prikupljaju novac za lečenje nastradalih navijača Spartaka.

Više sajtova je tu informaciju naslovilo: “Navijači Partizana se ograđuju od napada noževima na navijače Spartaka”.

Moskovska agencija Interfaks citira deo pisma u kojem navijači crno-belih poručuju da im je neprijatno da čitaju razne žute listove koji pripisuju crno-belima tu zversku tuču i ubadanje noževima. Crno-beli navijači u pismu kažu da je napad na goste iz Rusije – varvarstvo.

– Verujte nam da nijedan Srbin neće nasrnuti nožem na brata zbog šala bilo koje boje. Znajte da “grobari” sa tim napadom nemaju nikakve veze – poručuju partizanovci.

Već to što je pismo Partizanovih navijača objavljeno na sajtu navijača Spartaka dokaz je da postoji dobra volja i želja da se smire navijačke strasti. Osim toga važno je i to što je srpski premijer Aleksandar Vučić za vreme boravka u Moskvi obećao da će vlasti učiniti sve da se svi napadači pohvataju. Vredno je istaći i to da nijedan ruski list posle napada u Beogradu nije napisao nijednu ružnu reč protiv Srba.

(Dnevne.rs/Izvor:B.Vlahović,Novosti.rs)

 

[adsenseyu1]

[adsenseyu2]

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*