MISTERIOZNI ARHIVSKI SNIMAK MRTVOG DRAŽE MIHAILOVIĆA: Ova fotografija je bila Titova NAJČUVANIJA TAJNA! (FOTO)

predsednik
Ova fotografija bila je dugo najbolje čuvana tajna Titove Jugoslavije, a izrađena je u tri primerka za Aleksandra Rankovića, Slobodana Penezića Krcuna i Svetislava Stefanovića

Komandant Jugoslovenske vojske u otadžbini Dragoljub Draža Mihailović rehabilitovan je jučeodlukom Višeg suda u Beogradu, a Telegraf.rs vam predstavlja dugo čuvanu tajnu Josipa Broza Tita i SFRJ – sliku mrtvog četničkog đenerala uslikanu nakon streljanja!

Snimak mrtvog đenerala Draže napravio je streljački vod koji je samo dva dana nakon IZRICANJA USMENE PRESUDE streljao četničkog komandanta Mihailovića, da bi, najverovatnije imao dokaz o urađenom zadatku!

Ovaj snimak dugo je bio državna tajna i čuvan u arhivu, a urađen je u tri primerka za Aleksandra Rankovića, Slobodana Penezića Krcuna i Svetislava Stefanovića!

mihajlovic

Ipak, po prvi put ovu fotografju sa streljanja Dragoljuba Mihailovića objavila je italijanska štampa, što je upalilo crveni alarm u komunističkoj Jugoslaviji, a lično je Josip Broz Tito naredio istragu o tome kako je ova fotografija došla u ruke novina u Italiji.

Prema tvrdnjama Miloslava Samardžića, istoričara, ova ukradena fotografija u Srbiju se vratila 1992. godina kada ju je Zagorka Vasić donela iz Kalifornije, a Dr Branko Latas, pukovnik Titove garde u penziji, potvrdio je da je fotografija autentična.

(D. Z.)

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*