MISTERIJA SRPSKOG NARODA: Srpski grb sa 4S predstavlja 4 srpska plemena koja su nakon potopa krenula u 4 pravca

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on LinkedInPin on PinterestShare on StumbleUponShare on TumblrEmail this to someone
4 pravca
Američki naučnici Volter Pitman i Vilijam Rajan otkrili su da je pre više od 5.500 godina p.n.e. Crno more bilo slatkovodno jezero na oko 50 metara ispod današnjeg nivoa. Ova činjenica navodi na to da su četiri ogromne reke (Don, Dnjepar, Dnjestar i Dunav) imale jedno ušće. Ni na jednom drugom mestu na planeti četiri velike reke ne ulivaju se na tako malom prostoru, praktično na jednom mestu.

Upravo ova otkrića navode na pretpostavku da se na ušću tih reka nalazila drevna civilizacija i grad Atlantida, jer je još u antičko doba Platon u svojim spisima naveo da je Atlantida potonula u more, kao i da je bila okružena sa 4 velike reke. Na ušću ove četiri reke zaista je postojala civilizacija. Ali to nije bila Atlantida (Atlantida je jedan sasvim drugačiji i mnogo stariji grad).

Ušće četiri reke je ustvari kolevka Srba.

Razlog zašto se mešaju Atlantida i zemlja Srba (po nekima Slovena) leži u tome što su pred ovom drevnom poplavom izbegli Srbi nosili sa sobom dva predanja: jedno o gradu Atlantidi i drugo o svojoj kolevci sa ušća četiri reke koju je progutalo more. Od njih su za ove predaje čuli egipatski sveštenici, a od njih antički Grci koji su ih i zapisali.

Srbi i danas za delove svog naroda koji žive van matične zemlje kažu da su u ‘rasejanju’. Dakle, povlačeći se pred nadolazećim morem, sasvim logično, narod se kretao uzvodno dolinama ove četiri reke. Oni Srbi koji su krenuli uzvodno dolinama reka Don i Dnjepar, kasnije su osnovali državu koja se i danas zove Rasija (Rusija. Izgovara se Rasija). Oni Srbi koji su se povlačili uzvodno uz Dnjestar do danas su zadržali ime Srbi, sa odrednicom Lužički. Mišljenje je da su se i današnja Češka, Moravska zvale Srbija.

One su simbolično predstavljene i na srpskom grbu – krst sa četiri ‘C’ (četiri srpska plemena koja su krenula u četiri pravca)

Oni Srbi koji su se povukli na zapad uz Dunav do dana današnjeg se zovu Srbima. Prva država koju su osnovali zvala se Rasija ili Ras, odnosno Raška, a sebe su nazivali Rasjanim Srbima, odnosno Rašanima (Rasen). Srbi koji su se povukli na istok prema Kavkazu i Kaspijskom jezeru nazvani su sarmatski Srbi ili stari Srbi. Prva država koju su osnovali zvala se Serbonija (ili Sorabija), a narod je nazvan Sorabi, ili beli Sorabi, dok su se južni (balkanski) Srbi nazivali crvenim Sorabima.

Nemački teoretičar religija: Pravoslavci iz Srbije će da preobrate zapadnu Evropu! (VIDEO)

A naziv regije Moravske i balkanske reke Morave imaju isto poreklo. Možda su imena data prema postojećim regijama, rekama itd u toj prapostojbini, pa su isto tako „ponesena“ kao i naziv regije Raške, čiji naziv je prvobitno korišćen negde kod Crnog mora to jest Kavkaza za jednu planinu ispod koje je jedno srpsko pleme živelo.

Malo severnije, u području reke Dnjestar, 5.400 godine p.n.e. iznenada se pojavljuje veoma razvijena Tripoljska civilizacija. Bukvalno na stotine gradova (do danas je otkriveno oko 2000 naselja koja pripadaju toj kulturi) pojavilo se oko 5.400 g.p.n.e. na području današnje Ukrajine, Moldavije i Rumunije, odnosno širem području reke Dnjestar.

Arheolozi tvrde da je to bila izrazito napredna civilizacija, da su pronađeni ostaci monumentalnih građevina, da su posedovali znanja iz metalurgije, proizvodnje keramike, tkanja itd. Zanimljivo je da su živeli u urbanim sredinama, gradovima, koji su po pravilu bili kružnog oblika i okruženi vodom (što odgovara opisu Atlantide).

U istom periodu, uzvodno uz reku Dunav, na području današnje Srbije i Rumunije, pojavljuje se takođe izrazito napredna Vinčanska civilizacija. Vinča je bila urbana sredina a stanovništvo je takođe izuzetno dobro poznavalo metalurške procese, procese proizvodnje keramike, tkanja itd. Zanimljivo je da najstariji ikad pronađeni trag pismenosti pripada ovoj kulturi. U tom pismu, odnosno sistemu znakova i simbola lako ćete pronaći skoro sva slova današnjeg tzv. ćiriličnog pisma odnosno Srbice.

Najznačajnija, međutim, činjenica koja dokazuje da je ušće četiri reke kolevka Srba, proizlazi upravo iz vinčanskog pisma. Nacionalni simbol Srba iz Dunavske Srbije je krst sa četiri ocila (ćirilična slova ‘s’), i nalazi se u vinčanskom pismu. Dakle, sve ove kulture (Vinčanska i Taničlanska) su proizašle iz srpske kulture koja se raselila s potonule domovine.

Iako je ovo nacionalni simbol Srba, potpuno je izbledelo sećanje na to šta on, u stvari, predstavlja. Zagovaratelji ove ideje utvrđuju da ovo predstavlja centar sveta kojeg okružuju četiri reke. Tako su Srbi (Sorabi) s pravom svoju kolevku smatrali centrom sveta. To je bila najrazvijenija, najstarija, zapravo jedina civilizacija tog doba.

Dodajmo tome i Srpsku pravoslavnu crkvu koja je nedavno slavila 7520. Srpsku novu godinu. Srbi i srpska pravoslavna crkva pamte jedan davni potop koji je zadesio njihove pretke, a preživeli koji su započeli novu civilizaciju, računaju vreme od tog potopa kao svoj novi početak.

Napredna tehnologija koju je ovaj narod posedovao svedoči tome da je isti došao sa neba. Pisac Miloš Grozdanović u svojoj knjizi ‘Srbi jesu narod najstariji‘ navodi da Sora znači ‘s neba‘ a Bi ‘narod‘ na sanskritu. Stoga Sorabi (Srbi) u prevodu znači narod s neba (nebeski narod), iliti vanzemaljski narod.

Slagalica je kompletna.

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on LinkedInPin on PinterestShare on StumbleUponShare on TumblrEmail this to someone
 • Sid

  Znao sam da sam pao s Marsa

 • zoran

  Taj datum od 7520 godina, ako poteramo unazad se tachno poklapa sa velikim ratom u Indiji koji je opsan u epskom delu Mahabharata. U samo delu vidimo da je doshlo do razaranja ravno atomskom ratu. Praktichno kompletno unishtavanje. Ne znam, ali mozda posle te kataklizme, pleme Srba je krenulo ka zapadu, ka danshnjim predelima i pocetak seobe oznachilo kao nulta godina, novi pochetak.

  Pa jos ako vidimo da u ansim straim pesmama, prenose se sa kolena na koleno, peva o Indiji, moze mnogo toga da se izrodi.

  • Istina

   Cigani su Indijci. Ako smatraš da Srbi imaju veze s Indijom, onda si ujedno i Ciganin, odnosno, njihov potomak. Izrodio se Ciganin 😛

   • radost

    Pišeš gluposti..Cigani su samo živeli na tom području i jedno su maleno pleme bili . Indijski podkontinent neguje nekoliko desetina različitih naroda danas.

  • Danilo Vasic

   Kud veci dokaz kad se pridoda drugim otkrivenim cinjenicama dokazanim cak i od strane nemaca koji bi nam to vrlo rado osporili, ali dobro znaju da se istina nikad ubiti ne moze.

 • Borivoje Djoric

  Kakve bre vise gluposti sa terminom VINCANSKA KULUTURA?TO JE SRBSKA KULTURA!

  • Istina

   Dobar vic 😛

   • Danilo Vasic

    ti si istina iz misije rupe pa ni ime ne smes napisati ko si.!!! ?

 • pametnica

  i ja sam pala, al sa Venere.. (lazem, bas sa Marsa). Clan je pun logike….jasta !

 • *Howard Webb*

  Samo jos niste dodali, da Atlantida kad se prevede, Atlan znaci Beo, a Tida znaci Grad. I to je ustvari stari naziv za Beograd. Time dobijam da je glavni grad Srbije ustvari Atlantida, je l?

  • Istina

   A jel? A na kojem to jeziku? 😛

  • srba srbin

   Pa da,samo.srbi to razumeju A razne vaške i evropskosvetski šljam nikad nece

 • Nenad Erić

  Prvo pomeranje plemena Čovekovog (hebr.:Adam,od:adamah=prah zemaljski) sa vrha planine Mer (Kaš-Mer) bilo je usled velike Zime (ledeno doba),došli su odoz- go,bukvalno kao sa Neba, osnovali su kuSURubindiju (boravište Sur(ub)a) u pod- nožiju Himalaja (Vindija, u slivu velikih reka); podelili su se na Panovsku (gospods- ku) državu i serbarsku (narodnu) Zajednicu. Prvi su gomilali bogatstvo, drugi su ži- veli po Tradiciji dalekih Predaka u skladu sa Prirodom. Rasterala ih je trogodišnja velika Suša na sve četiri strane Sveta! Ostatak se pomešao sa domorodcima,pa otuda Indijci kažu (njihov zakonodavac Manu) da su „VEDE pomuzene iz vazduha i Sunca“, dakle: preuzete su od Sur(ub)a, otuda ime Srbinda u najstarijoj RiG Vedi
  (o tome se još može pripoVEDAti). Sitova rodoslovna grana se izdvojila i „došavši sa Istoka naselila se u zemlji SENARskoj“ (I Moj.11), osnovali su Sur-Mersku civi- lizaciju, koju je rasterao veliki Potop u Mesopotamiji (Mesto-potapanija), a od osta- taka i domorodaca nastali su Arapi (Ismailćani). Jedino je Avram pobegao iz su- merske Postojbine, postao je Prečanin (Jivrim) i održao sećanje na daleke Pretke.

  • Prometeus Deux

   Ajde u .urac pa ti si ludji i od ovih tvojih predhodnika. Sta ti smrces kad imas tako „fantasticne“ vizije? Ti kao da di licno prisustvovao silasku Srba sa neba!? Ima li ovdje iko normalan?

 • ДАРКО

  Боривоје Ђорић је све лепо написао…још да је то написао Србским писмом…

 • Atila Srbin

  Radim u inostranstvu u jednoj velikoj firmi gde su mi kolege Hrvati. Od njih 80 samo dvojica nisu nacionalisti. Oni se diče što su ih roditelji i dedovi učili da ceo svoj život mrze Srbe i da su Srbi nastali od Hrvata. I sad zamislite kad ovako nešto pročita prosečan Hrvat, znate šta kaže. Vi Srbi ste poznati kao najveći lažovi zajedno sa Rusima pa tu istoriju pravite sebi a mi imamo svoju. Koliko vidim pojedini bolesno poremećeni zapadni Srbi komentarišu i ovde ispod ovog teksta

  • Maja

   Misliš verovatno na ovog jadnika što sebe naziva „Istina“

   • Atila Srbin

    Ne mislim samo na njega. Nisam pomenuo da u toj firmi u kojoj radim ima 20 muslimana iz Bosne i nas 20 Srba. E sad, zapanjujuće je to koliko se Bosanci šlihtaju Hrvatima, takoreći ih obožavaju. Nemam ništa protiv al mi je knedla u grlu kad pomislim da je nas nekolicina Srba zaposlilo 8 muslimana iz Bosne od tih 20. i takoreći im pomoglo da opstanu u ovom čudu od zapada. A ta knedla mi je što 6 Bosanaca ne razgovara sa nama Srbima zbog neverovatnih i nelogičnih razloga. Odgovorno tvrdim da ih niko nije uvredio niti fizički maltretiro, a kad ih Hrvat opsuje onako krvnički kakav ljudski rod ne zaslužuje oni se samo smeju i umiruju situaciju uz tapšanje po ramenu. Verujte da im se smeju i ostali radnici koji nisu naše nacionalnosti.

    • Milos

     Ti si neka srbsko-madjarska kombinacija.Baustelac sta ima da ti bude krivo sami ste krivi.Oni se drze zajedno iz razloga zajednicke mrznje jer ih mi stalno podsecamo da su Srbski otpad.Ali iako su skart mi smo jadni naivni i lako oprostivi prema otpadu.

  • horacije

   sta lupetas…poremeceni zapadni Srbi….Srbi su Srbi gde god bili….Hrvati zna se ko su i sta su…olos….katedrala u MAGDEBURGU …Nemacka …pre II svetskog rata bio je natpis…Boze sacuvaj nas od kuge,rata i Hrvata..

 • Bl00ddrunk

  Srpska pravoslavna crkva slavila 7520. novu godinu?!
  Kako kad Srpska pravoslavna crkva postoji nesto manje od 1000 godina,a vala ni hriscanstvo nije postojalo do pre 2000 god…
  Retardiranost na nivou

  • Vojin

   za tebe kao slepca je tako, a da imaš mozga, ti bi pitao za objašnjenje, štro dokazuje ko je retard!

   • Bl00ddrunk

    Javi se kad pokrepis svoje tvrdnje dokazima,ja imam istoriske dokaze na svojoj strani do kojih ti ocigledno nemas pristup iako si koliko vidim informaticki pismena osoba (sakatog vokabulara doduse),a ti ako stvarno verujes da Hriscanstvo i Pravoslavlje postoji vise od 2000god. srecno ti bilo u zivotu brate moj rodjeni,jer nije tebi lako i trudicu se da te razumem. 🙂
    Pred Bogom se ne kleci,Bogovi se slave.

    • Вид

     Постоји још једно Православље, заправо наша паганска вјера и која се прва називала Православном(данас има назив РОДНОВЕРЈЕ). Она је славила недавно 7523. год. читајте мало више о старим словенима и нашој митологији!!!

     • Andrija26652

      Pravoslavna crkva je slavila 7523. godinu postojanja jer Vizantinci i ostali šizmatici nisu tada, a SPC ni sada, računali vreme od rodjenja Hrista, kao rimokatolici. Redovnik Dionisije Mali (Dyonisius Exiguus) je za papu Felixa IV izracunao da je Isus Hrist začet pre 525 godina i tako stvorio današnji sistem računanja vremena (AD-Anno Domini era i BC-Before Christ era). Tako se od 525. na Zapadu, vreme računa od začeća Isusa Hrista, dok se na Istoku donedavno vreme računalo po teoriji da je svet nastao 5508 godina pre začeća Hrista. 5508+2015=7523.

      Do your research.

  • Nenad

   Jeste, 1054., hriscanstvo podeljeno na pravoslavne i katolike. Pa mozes da biras koju god godinu izaberes da je pocetak, pa taman juce da si nastao bre..

   • Bl00ddrunk

    Evo Nenade ja biram 1054godinu. Posto je to godina nastanka Pravoslavne Crkve kao religiske institucije.
    Ti mi popuni prazninu od 6466/9godina.

 • lika

  pqa nije ni čudo slaveni svi nastali od nas ima tu istine a sad nas sve manje i manje a stvorili civilizaciju

  • Prometeus Deux

   Jel’de da nesto ne stima? Neko tu debelo laze i izmislja nanu mu naninu…..

 • дјордје

  Текстописац марионета,пајац,западне службе ‘нво’ и сл. бацили коску међ србе “’Отривена мистерија српског народа“’.Коментари су потпуна истина шта је рекао Швајцарац и Србин др.Арчибалд Рајс “Чувајте се Срби“од самих себе.

 • mile zvezdas

  treba se javno reci ko smo i sta smo

 • Марсова

  Пун матрак БОТОВА и овде има

 • Goran

  Ima dosta pitanja na koja nema odgovora ,dosta iskrivljene istorije koju nemozemo pokazati na dosledan nacin,ima cinjenica koje nisu prihvacene, ali niko nemoze opovrgavati predanja koja nije procitao i isto razumeo kao neko pre njega ili kao pisac teksta predanja.Ko je bio rodjen pre sedam hiljada godina da moze tvrditi JELI BILO TAKO ,ILI NE ???.

 • duh

  odakle bre ljudi uopste ovde to me vise kopka od vas velikih koje god da ste nacionalnosti .kad ukapiramo da smo prvo svi ljudi i izbacimo te gluposti od velikih ovih i onih mozda bude krenulo nesto na ovoj planeti kako treba .p.s ne trazim nikakav komentar na ovo sto napisah .

 • Milojko

  Istina koja je poznata vasceloj Zemlji zadnjih 7500 godina i koja je izgubila prvobitan smisao vaskrsenjem Gospoda Isusa Hrista, i sada bi samo doprinela sirenju mrznje i zla u vec apokalipticnom svetu.

 • Pingback: MISTERIJA SRPSKOG NARODA: Srpski grb sa 4S predstavlja 4 srpska plemena koja su nakon potopa krenula u 4 pravca | Dnevne.rs | testerasa()