MAĐARI RAZBIJAJU ZAPAD: Orban ukida sankcije Rusiji! (INFO)

politika
Foto: AP /Tanjug
Rusko ministarstvo industrije i trgovine saopštilo je da pregovara sa zvaničnom Budimpeštom o zajedničkoj proizvodnji ruskih vagona i tramvaja u Mađarskoj.

Tokom posete Mađarskoj, ruski ministar za industriju i trgovinu Denis Manturov sastao se sa mađarskim šefom diplomatije Peterom Sijartom i premijerom Viktorom Orbanom.

– Razgovarali smo detaljno o zajedničkoj proizvodnji ruskih vagona – rekao je Manturov, dodajući da je i ruska kompanija koja proizvodi vagone učestvovala u pregovorima.

Prema rečima ruskog ministra, projekat bi podrazumevao nabavku opreme u Mađarskoj i Istočnoj Evropi.

– Trenutno razmatramo mogućnost izrade zajedničkih ponuda kako bismo nastupali na tenderima na Bliskom istoku i Severnoj Africi, odnosno u Egiptu – rekao je Manturov.

Rusija i Mađarska imaju bliske industrijske veze u oblasti saobraćaja, elektronike i farmaceutskih proizvoda, istakao je ministar.

Prošlog meseca, ruski predsednik Vladimir Putin i mađarski premijer Viktor Orban potpisali su nekoliko sporazuma tokom sastanka u Budimpešti.

Putin je tada rekao da Rusija gleda na Mađarsku kao na strateškog partnera i da će nastaviti zajednički da rade na korisnim projektima. Na sastanku je rečeno i da Budimpešta želi saradnju sa Moskvom.

(Vesti-online.com)

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*