KURDI ZAPOČELI ŽESTOKE BORBE SA TURCIMA: Žestoke borbe na istoku Turske! (VIDEO)

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on LinkedInPin on PinterestShare on StumbleUponShare on TumblrEmail this to someone
ratnik
Poslednjih nedelju dana vode se žestoke borbe na istoku Turske između turske armije i boraca Kurdske radničke partije (KRP). Kurdi tvrde da su preuzeli kontrolu nad nekoliko gradova na severu Kurdistana, između ostalog tvrde da su oslobodili grad Silvan (Farkin na kurdskom).

Početkom decembra počele su borbe oko grada Dijarbakir. To je najveći grad na jugoistoku zemlje sa blizu milion stanovnika!

Turske vlasti ne izveštavaju o borbama na istoku zemlje. Prema poslednjim informacija, koje dolaze od Kurda, Sirijaca i Rusa, situacija u istočnoj Turskoj sve više liči na rat.

Posle policijske represije i ubistva dvoje Kurda u Dijarbakiru, borci Kurdske radničke partije odgovorili su žestoko i naterali su tursku vojsku i policiju da se povlače. Tom prilikom poginulo je nekoliko turskih policajaca.

Kurdi obećavaju da će severni Kurdistan (istočna Turska) biti uskoro oslobođen.

KURDI ZAPALILI NAJSTARIJU DŽAMIJU IZ DOBA OSMANLIJSKOG CARSTVA 

Turski mediji javljaju da su militanti Kurdske radničke partije spalili najstariju džamiju iz Osmanlijskog carstva u gradu Dijarbakiru. Prema prvim izveštajima bačeno je nekoliko eksplozivnih naprava u dvorište džamije koje su izazvale požar!

(Intermagazin)

 

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on LinkedInPin on PinterestShare on StumbleUponShare on TumblrEmail this to someone