IZREŠETAO PECONIJA ZBOG DUGA: Obračun zbog beogradskih nekretnina (INFO)

Peconi
Foto: instagram
Policija traga za nekoliko osumnjičenih koji su u sredu veče učestvovali u ranjavanju biznismena Predraga Rankovića. Najverovatnije “okidač” bila prodaja državnog paketa akcija hotela “Prag” u kojem se i dogodio napad

KONTROVERZNI biznismen Željko Rutović osumnjičen je da je u sredu veče u hotelu “Prag” u centru Beograda iz pištolja teško ranio Predraga Rankovića Peconija (55). On je posle pucnjave pobegao i za njim policija traga. Povod za ovaj zločin je, kako saznajemo, sukob oko najelitnijih hotela i lokala po prestonici, a “okidač” je bila prodaja državnog paketa akcija hotela u kojem se dogodio napad.

Rutović, prema operativnim saznanjima, želi ekskluzivno pravo na kupovinu prestoničkih lokala koji su još, bar delom, u državnom vlasništvu.

– Postoji ekipa oko njega koja želi da preuzme restorane, kafane i hotele po najnižoj ceni – navodi naš sagovornik blizak istrazi. – Oni prete svima onima koji bi se usudili da se pojave na aukcijama. Rutović i njegovi izlicitiraju i kupuju za najmanje para. Na taj način je i država oštećena.

 

[adsenseyu4]

U sredu veče se u hotelu “Prag” pojavilo vrlo šaroliko društvo koje je, navodno, došlo da razgovara o kupovini ovog višespratnog objekta u strogom centru Beograda. Naime, u sredu je Ministarstvo privrede poništilo kupovinu državnog dela u “Pragu”. Ljudi koji su došli sa Rankovićem trebalo je da se dogovore o nastupu na predstojećoj licitaciji za ovu kupovinu. Rutović se takođe nameračio na taj državni paket akcija i najverovatnije je to bila kap koja je prelila čašu u višegodišnjem sukobu Rutovića i Rankovića.

Prema našim saznanjima, za stolom su sedeli Peconi, vlasnik brojnih firmi i televizije Hepi, Srđan Milovanović, vlasnik “Kopernikusa”, Milo Đurašković, pevačica Tijana Radivojević i još dve devojke, kao i Novica Kocić, vlasnik firme “Građevinar” i Zvezdara teatra. Slučajnost ili ne, ali u sredu je završena privatizacija putarskog preduzeća “Beograd” u vlasništvu Đuraškovića. Njega je kupila kompanija “Štrabak” koju drži ruski oligarh Oleg Deripaska.

– Svedoci su ispričali, i to se sada proverava, da je u jednom trenutku neko iz društva za stolom pozvao Rutovića – navodi naš sagovornik. – On je stigao oko 20 časova, sa trojicom momaka, telohranitelja, među kojima je bilo i aktivnih policajaca. Seli su za susedni sto, a pored njih je bilo Peconijevo obezbeđenje, gde ima, takođe, pripadnika MUP.

Prema priči našeg sagovornika, na snimcima iz restorana hotela, gde je zabeležen ceo događaj, vidi se da je Rutović seo tako da je namerno bio okrenut leđima Rankoviću. U jednom trenutku mu je, preko ramena, dobacio par reči i počeli su da se svađaju.

peconi
Foto: Telegraf.rs

– Rutović je u sledećem momentu ustao, okrenuo se ka Peconiju, iz torbice izvukao pištolj i zapucao – priča naš sagovornik. – Tada je poskakalo Rankovićevo obezbeđenje, a u isto vreme i Rutovićevo. Krenule su da lete stolice i flaše. Nastali su opšti haos i tuča. Vidi se da je Rutović došao samo sa jednom namerom, a to je da napadne Rankovića. Kada je Peconi pao, Rutović i njegovi telohranitelji su istrčali iz hotela i pobegli.

Utvrđuje se da li je Rutović pucao iz svog pištolja ili oružje pripada nekome od momaka iz njegovog obezbeđenja. Na snimcima iz hotela se vidi da je pucao Rutović, ali da je u pravcu Peconija i jedan momak iz njegovog obezbeđenja ispalio hitac. Pronađeno je ukupno šest čaura.

Policija je brzo blokirala ceo kraj, ali od pucača i njegovih momaka nije bilo ni traga. Za to vreme momci iz Peconijevog obezbeđenja stavili su gazdu u auto i ne čekajući kola Hitne pomoći, prebacili ga do Urgentnog centra.

Printskrin: Vidimo se u čitulji
Printskrin: Vidimo se u čitulji

Ranković je pogođen sa tri hica. Jedan metak ga je pogodio u karlicu, a dva u butinu. Na tom mestu mu je noga i polomljena. Operisan je i u ovom trenutku život mu nije ugrožen, ali je do daljeg zadržan na lečenju.

– Povrede su jako komplikovane i u ovom trenutku nezahvalno je da se prognozira koliko će lečenje trajati – kažu u ovoj zdravstvenoj ustanovi.

 

[adsenseyu1]

Policija je u četvrtak u potrazi za Rutovićem pretresla i njegovu kuću na Voždovcu, ali on nije pronađen. Tokom uviđaja, ispred objekta se ništa nije moglo primetiti, osim crnog džipa parkiranog iza betonske ograde. Poslove je, navode upućeni, osim po Srbiji, razgranao i u Rusiji, Ukrajini… U javnosti je ostao upamćen kao jedan od likova iz kultnog filma o srpskom kriminalu “Vidimo se u čitulji”. Njegova biografija opisana je i u knjizi “Kriminal koji je promenio Srbiju” gde je govorio o svojim vezama sa ukrajinskom mafijom, kao i o tome kako treba da se pametno posluje.

U ovom trenutku on važi za čoveka koji sa svojim prijateljima u vlasništvu drži brojne hotele, lokale, kao i lanac gril kiosaka. U Srbiji nikada nije hapšen niti osuđivan. Poznat je po brojnim vezama u podzemlju ali i u policiji.

I Predrag Ranković je izgradio poslovnu imperiju. U “beloj knjizi” MUP Srbije, načinjenoj pre 16 godina, naveden je kao neko ko je prao novac za “surčinski klan”. Bavio se švercom nafte i cigareta, a svojevremeno je pomogao Bogoljubu Kariću da plati ekstraprofit. Zauzvrat mu je Karić “prepustio” pripejd liniju.

Peconi danas ima kompaniju “Invej” u čijem sastavu su brojne firme – od kruševačkog “Rubina”, preko “Albusa”, do fabrike ulja “Vital” i fabrike za izradu aparata za domaćinstvo “Milan Blagojević” u Smederevu. U njegovom vlasništvu su i “Pekarska industrija” i luka u Pančevu.

Sukob dvojice biznismena, prema priči onih koji poznaju situaciju, traje već izvesno vreme. Čak su u poznatoj beogradskoj četvrti Skadarlija kupili stare i poznate kafane jedan preko puta drugog. Upućeni navode da su se “zakačili” i oko prodaje poznatog restorana u Zemunu, koji je Ranković držao u zakupu godinama. Kada je hteo da ga otkupi od države, “pojavio” se Rutović koji to nije dozvolio.

RUTOVIĆ PUCAO I U LIMUNA?

POLICIJA istražuje indicije i sumnje da je i na kontroverznog biznismena Milana Narandžića Limuna pre nekoliko nedelja pucao Željko Rutović.

– Imamo saznanja da Narandžić nije ranjen u Velikom Mokrom Lugu kada je prijavio da je na njega pucao nepoznati čovek iz nepoznatog razloga, u blizini nekog stovarišta – navodi naš izvor. – To mesto nikada nije pronađeno. Ipak, već izvesno vreme postoji podatak da je ranjen u jednom poznatom restoranu na Bulevaru kralja Aleksandra, koji se povezuje sa Rutovićevom ekipom. Narandžić iz straha nije smeo da kaže da je Željko pucao.

RADE NORMALNO

DAN nakon ranjavanja u Kraljice Natalije broj 27, recepcionari hotela “Prag” nisu želeli da komentarišu sinoćni incident. Kažu da se posao nastavio uobičajeno i da je bašta hotela od jutros puna gostiju.

– Sinoć sam sedeo ovde do 20 časova – kaže jedan od gostiju hotela. – Primetio sam metalik-sivi “audi” ispred. Ipak, pucnjavu nisam čuo i da se nešto desilo, saznao sam tek jutros.

 

[adsenseyu5]

(Dnevne.rs/Izvor:E.V.N.,Novosti.rs)

 

[adsenseyu2]

 

1 Comment on IZREŠETAO PECONIJA ZBOG DUGA: Obračun zbog beogradskih nekretnina (INFO)

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*