Hrvatska najavljuju masovno slavlje 20. godišnjice „Oluje“: Hrvati PONOVO prete Srbima i Srbiji Tuđmanom i Tompsonom! (INFO)

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on LinkedInPin on PinterestShare on StumbleUponShare on TumblrEmail this to someone

izbeglice

Hrvati najavljuju masovno slavlje 20. godišnjice „Oluje“, koje se organizuje 5. avgusta u Kninu, a obeležiće se i podizanje spomenika Franji Tuđmanu, dok će ustaški pevač Tompson održati koncert

Posle diplomatske ofanzive Srbije, Hrvatsku su ODJAVILE članice NATO-a i njihovi vojnici neće učestvovati na vojnoj paradi u Zagrebu. Ipak Hrvati najavljuju masovno slavlje 20. godišnjice „Oluje“,koje se organizuje 5. avgusta u Kninu, a obeležiće se i podizanje spomenika Franji Tuđmanu, dok će ustaški pevač Tompson održati koncert.

Pozornica na stadionu FK Dinare već se montira, a Tompson je, zbog poziva države, otkazao ranije planirani nastup istim povodom u Čavoglavama.

Očekuje se da će tog dana u Kninu biti prisutno 100.000 ljudi iz cele Hrvatske, koji će zajedno s državnim vrhom slaviti dan koji Srbi obeležavaju kao jedan od najtužnijih u svojoj novijoj istoriji.

Proslava „Oluje” počeće podizanjem zastave Hrvatske na kninskoj tvrđavi i zvonjavom sa zvonika, čime se označava ulazak hrvatskih vojnih jedinica u Knin 5. avgusta 1995. godine. Potom će biti otvoren Muzej „Oluje”, otkriven spomenik Tuđmanu, okupljenima će se obratiti najviši državni zvaničnici, a biće priređen i kulturno-umetnički program.

Podsetimo, Hrvatska planira da se oduži svojim zločincima i tako što će zagrebački aerodrom dobiti ime Franje Tuđmana.

Foto: Profimedia/AFP

Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić kaže da je Srbija slala note i demarše pojedinim zemljama zbog učešća u vojnoj paradi povodom obeležavanja 20. godišnjice “Oluje”.

– Srbija neće likovati zbog odluke zemalja da otkažu češće na paradi u Zagrebu, ali će je uvrediti svako ko ode na tu proslavu, jer tu nema šta da se slavi – rekao je Dačić.

Foto: Wikipedia/Suradnik13, Profimedia

Politički analitičar Dragoljub Anđelković kaže za „Blic“ da će sve ovo pogoršati odnose Hrvatske i Srbije i samo doliti ulje na vatru.

– Šta god „Oluja” za Hrvatsku bila, oni na grobovima prave paradu. Svaka država mora da ima neki mit kao utemeljenje, ali njihov je propraćen strašnim zločinima. Hrvatska poručuje da je ostala u devedesetim godinama – kaže Anđelković.

(Telegraf.rs / Izvor: Blic)

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on LinkedInPin on PinterestShare on StumbleUponShare on TumblrEmail this to someone
 • Matt Matic

  Dobre slike,,“seoba srba“ na ukradenim traktorima,,,

  • Mateja Jestrovich

   Sta ti lupetas?

  • srdjan

   bice vama seoba jednog dana kad se srbi vrate samo vi necete imati gde da se selite jer necete imati drzavu…pravac pakao…

   • Matt Matic

    Jedva cekam da se vratite ,,imace nam ko pusiti kare hrvatske