ERDOGAN OTPOČEO RAT: Turska vojska je otpočela snažne artiljerijske udare na Dijarbakir (VIDEO)

rat
Foto ilustracija: Pixbay.com
Turska vojska je otpočela snažne artiljerijske udare na region Sur, a najžešći napadi su na glavni grad ovog kurdistanskog regiona Dijarbakir.

U toku su žestoki sukobi između kurdistanskih i turskih snaga.

Sukobi u ovom regionu traju već neko vreme, a od sinoć je sve eskaliralo i Turska je počela da primenjuje minobacače i drugu tešku artiljeriju.

Redžep Tajip Erdogan je 28. januara najavio da će turska vojska ući u žestoke sukobe sa Kurdima u cilju oslobođenja ovog regiona koji traži otcepljenje od Turske.

Od decembra je u ovom regionu od strane turskih vlasti uvedeno vanredno stanje, odnosno, stanje policijskog časa, a sada su otpočeli i žestoki vojni udari.

rat
Foto: pixabay.com

Podsećamo, juče je ministarstvo spoljnih poslova RF saopštilo da Erdoganov režim priprema tursko stanovništvo na otpočinjanje ratnih dejstava u Siriji.

Širenje antiruske propagande u Turskoj predstavlja pripremu turskog stanovništva na otpočinjanje ratnih dejstava u Siriji, saopštilo je rusko ministarstvo.

Po svemu sudeći, Erdogan je odlučio da zapali ceo region i da se na taj način obračuna i sa Kurdima i da ostvari svoje ciljeve u Siriji.

Snimci koje vam predstavljamo su načinjeni u Dijarbakiru i predstavljaju posledice udara artiljerije vojske Turske:

(Pravda)

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*