DRAMA NA AERODROMU U PARIZU: Objavljena fotografija napadača

aerodrom
Foto: Tanjug/AP
Na pariskom aerodromu Orli, policija je upucala muškarca koji je oteo pušku vojniku unutar terminala i ranio policajaca. Napadač je od ranije poznat policiji, a reč je o radikalizovanom muslimanu, izjavio je jedan policijski izvor, prenose agencije.

On je potvrdio da je jutros oko sedam sati prilikom rutinske saobraćajne provere, muškarac pucao na policajce, a zatim pobegao.

– Taj isti muškarac, radikalizovani musliman poznat obaveštajnim službama i pravosuđu, zatim je uzeo oružje od vojnika na južnom terminalu aerodroma Orli pre nego što je ubijen – rekao je taj izvor.

 

[adsenseyu4]

Iz Ministarstva unutrašnjih poslova Francuske navedeno je da je napadač “brzo neutralisan”, a francuski mediji objavili su fotografije ubijenog muškarca na aerodromu.

Fotografija ubijenog napadača
Foto: Tviter

“Le Parisien” piše da je napadač ranije bio u zatvoru gde je služio kaznu zbog pljačke i dilovanje droge i da je upravo u zatvoru radikalizovan.

Foto: Tanjug/ap

Drugi policijski izvor takodje je potvrdio da su ovi incidenti u vezi.

 

[adsenseyu1]

Drugi najveći aerodrom nu Franacuskoj evakuisan je nakon pucnjave. Oko 3.000 putnika izvedeno je sa aerodroma, a letovi su obustavljeni sa oba terminala, dok su neki preusmereni na aerodroma Šarl de Gol.

Putnici su na društvenim mrežama naveli da su se čuli pucnji na južnom terminalu i da policija vodi specijalnu operaciju.

Foto: Tanjug/AP

– Čekali smo u redu da se ukrcamo na let za Tel Aviv kada smo čuli tri ili četiri pucnja. Celi je aerodrom nakon toga evakuisan, nastao je haos. Policajci, spasioci i vojnici su se rastrčali u svim smerovima – ispričao je svedok Frank Lekam za “Le Parisien”.

https://youtu.be/uLAk61-3Jog

Stručnjaci za eksploziv pregledali su aerodrom i utvrdili da napadač nije bio opasan bombom, rekao je portparol ministarstva unutrašnjih poslova Pjer-Anri Brande.

Dolazak na aerodrom najavio je i francuski ministar unutrašnjih poslova Bruno le Ro.

 

[adsenseyu5]

(Dnevne.rs/Izvor:M.Bajić,Blic.rs)

 

[adsenseyu2]

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*