BLIŽI SE KRAJ MIHOLJSKOM LETU: Stiže nam kišni talas, vetrovi i sneg, evo i kada

priroda
Foto: Dnevne.rs/Pixabay
U Srbiji će sve do nedelje prema predviđanju meteorologa vladati pravo Miholjsko leto. Temperature će se kretati čak do 28 stepeni što je iznad svakog proseka za ovo doba godine

Međutim već za vikend sledi naglo zahlađenje i dolazak kišnog talasa, koji će trajati sve do sredine novembra, kada se očekuje prvi sneg i to u celoj Srbiji.

 

Sutra će u Beogradu biti pretežno sunčano i toplo, sa maksimalnom temperaturom do 26 stemeni.  Slično vreme će biti i u Novom Sadu, sa takođe maksimalnom teperaturom do 26 stepeni.

[adsenseyu5]

– Uragan Ofelija, najsnažniji uragan ikada zabeležen na istoku Atlantika, trenutno diktira vreme nad Evropom. Anticiklon i veoma visok vazdušni pritisak su stvorili jak zid iznad Srbije. To onemogućava da u našu zemlju prodru hladne vazdušne masei padavine koje dolaze sa Atlantika. Zbog toga je u Srbiji pravo Miholjsko leto sa izrazito visokim temperaturama, neobičnim za ovo doba godine – objasnio je Đorđe Đurić meteorolog.

On dodaje da će vikend pred nama biti prava uvertira za vrtoglavu promenu vremena, kada nam stižu oblaci i kiša.

OTAC JE UZEO TELEFON SVOJE ĆERKE (11): Umalo se nije onesvestio, kada je video šta se u njemu nalazi i odmah pozvao policiju

Iduće nedelje pravo jesenje vreme

U ostalim gradovima u Srbiji će biti takođe sunčano, bez padavina. U Subotici sutra maksimalnih 25 stepeni, dok će najniža temperatura biti 15 stepeni.

– Ono što je sigurno jeste da nas do vikenda očekuju prave letnje temperature. U četvrtak će biti čak 28 stepeni, što je neverovatno visokatemperatura za drugu polovinu oktobra. Međutim za vikend će temperatura pasti za desetak stepeni, a iduće nedelje nas očekuje pravo jesenje vreme – dodao je Đurić.

[adsenseyu1]

Klimatolog Vladimir Bilak upozorava da trenutno toplo vreme ne treba da nas zavara i da će se Srbija zabeleti već u novembru.

– Oni koji vole lepo vreme neka iskoriste narednih pet šest dana jer posle toga nam dolazi prava jesen. Druga polovina oktobra će biti kišovita, a novembar će biti poprilično hladan.

RANI RADOVI ANE BRNABIĆ: Ovako je izgledala PREMIJERKA u vreme dok je posećivala urbane žurke (FOTO)

-Već oko polovine sledećeg meseca očekuje nas jedan snežni talas, koji neće zahvatiti samo planine, veći niže predele Srbije. Tad već ulazimo u zimu koja će biti nešto blaža nego prethodnih godina – rekao je Bilak.

SAM NAPRAVIO KUĆU ZA 1.300 EVRA: Dečak (13) u njoj ima sve, jedan detalj će vas oduševiti (VIDEO)

(Dnevne.rs/SrbijaDanas.com/izvor:Informer)

[adsenseyu4]

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*