AUTORSKI TEKST ALEKSANDRA VUČIĆA: Evo šta je premijer poručio pred Novu godinu građanima Srbije

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on LinkedInPin on PinterestShare on StumbleUponShare on TumblrEmail this to someone
SNS
Odgovornost. Već i u svom korenu podrazumeva sposobnost da se daju odgovori (u nekim jezicima je još konkretnija i bukvalno znači sposobnost da se polažu računi). Opasna reč. Pokazuje svakome šta stvarno može i od čega je napravljen. Samim tim i reč koju bi mnogi najčešće da izbegnu – napisao je premijer

Premijer Srbije Aleksandar Vučić, poručio je pred Novu godinu građanima Srbije, da niko ništa neće uraditi umesto njih niti umesto vlade i da “što pre krenemo ka ciljevima, pre ćemo i zemlju i sebe dići na noge”.

– Ne može samo da se čeka. Ne može ništa da padne s neba, niti bilo ko može nešto da završi umesto nas. Jelku, za Novu godinu, badnjake za Božić, daje priroda, ali to, kako ćemo ih okititi i šta ćemo pod njih da stavimo – to je naš posao – ocenio je Vučić za Novosti.

Foto: Tanjug/Sava Radovanović

Vučić je istakao i da vlada koju predvodi mora da odgovara za “izgled kuće u kojoj živimo, za svaki dinar u toj kući i za način na koji će biti potrošen”.

Vučić je naglasio da vlada mora da obezbedi posao za stanovnike Srbije, da dovede investicije, da je reindustrijalizuje, da reši pitanja restrukturiranja, da pokrene Železaru, kompletan hemijski kompleks, da otvara nova radna mesta, završi koridore i prugu i što je najvažnije, poručio je premijer, da obezbedi da za sve ljude u Srbiji važe ista pravila.

Premijer je istakao i da će svaki građanin Srbije morati bar delom da bude odgovoran za to kako mu je.

Foto: Tanjug/Danilo Peternek

Predsednik Vlade Srbije dalje piše da je u 2015. godini ključna srpska reč – odgovornost.

– Već i u svom korenu podrazumeva sposobnost da se daju odgovori (u nekim jezicima je još konkretnija i bukvalno znači sposobnost da se polažu računi). Opasna reč. Pokazuje svakome šta stvarno može i od čega je napravljen. Samim tim i reč koju bi mnogi najčešće da izbegnu.

 

Po Embrouzu Birsu, ona označava ”teret koji se najlakše prebacuje na tuđa leđa – na Boga, sudbinu, rođaka, komšiju, političara – napisao je Vučić. Premijer odgovornost o kojoj govori, s aspekta pravoslavne misli, naziva “aristokratijom duše” i “označava sposobnost da sebi mnogo više sudiš nego drugima”.

Foto: Tanjug/Sava Radovanović

– Berđajev je to nazvao – personalizam – kaže Vučić i poručuje: ” Koliko si odgovoran, toliko budućnosti ćeš imati!”.

Vučić u autorskom tekstu ističe i da je sve što je Srbija uradila za osam meseci ove vlade, urađeno pod “zastavom na kojoj piše odgovornost!”.

– Zahvaljujući njoj uspeli smo da se izborimo s poplavama, i to tako da nijedan dinar ne ode na bilo koju drugu stranu, osim za ljude koji su u tim poplavama stradali. Ona nam je omogućila da stanemo pred nosioce korupcije i kriminala, pred tajkune i njihove političare, da ih zaustavimo i sprečimo da dalje otimaju – navodi premijer.

Foto: Tanjug/Tanja Valič

– Ona je razlog i za povećanje prihoda od poreza na dodatnu vrednost, i za početak rada topionice, i za kopove, puteve, most… Odgovornost je Srbiji vratila ugled u svetu i postavila je u red nacija koje se poštuju i kojima se veruje – napisao je Vučić.

On je dodao da tu odgovornost sada treba podeliti.

Foto: Tanjug/Sava Radovanović

– Nova godina je dobro vreme da se toga setimo. Da smo, za svaku našu novu godinu i sami odgovorni. Za sve što ćemo u njoj uraditi i za sve ono što nećemo. Za to koliko ćemo biti sposobni da se promenimo. Da radimo više, da učimo više, da budemo bolji, i prema sebi i prema drugima – ocenio je Vučić, dodajući da “nema vlade koja tu, našu odgovornost, može da preuzme na sebe.

Premijer je poručio i da postavljanje zemlje na noge neće biti lako, ali da veruje da je to moguće.

Foto: Tanjug/Nemanja Jovanović

– Ja verujem, čvrsto, da mi to možemo. I da u svakom od nas postoji onaj materijal koji je potreban za ozbiljan rad, za stalnu promenu, i za proizvodnju sopstvene sreće. Verujem u Srbiju. I sa tom verom želim vam srećnu Novu godinu. Godinu za koju smo sami odgovorni –  poručio je Vučić.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on LinkedInPin on PinterestShare on StumbleUponShare on TumblrEmail this to someone

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*